Spring naar inhoud

Over mij

Wellicht is deze pagina overbodig, omdat je al op mijn website bent, en dus wellicht al weet wie ik ben, maar toch: ik ben Alex Mazereeuw, freelance journalist die zich vooral bezighoudt met het kijken van dingen, en daar vervolgens iets van vindt. Sportcarrières als zaalvoetballer, badmintonner en korfballer leverden niet de gewenste resultaten op, en besloot ik me dus maar te specialiseren in stilzitten, en zoveel mogelijk films, series en televisieprogramma’s kijken.

Om daar toch nog íets zinnigs mee te doen, schrijf ik daarom veel over deze uit de hand gelopen hobby. Heel veel. Dat doe ik voornamelijk voor de Volkskrant, de VPRO Gids en VPRO Cinema, én De Filmkrant. Die stukken gaan vaak over films, series en televisie, met hier en daar ook wel eens een uitstapje naar sport of stukken over media of politiek in iets bredere zin. Tot voor kort maakte ik ook meerdere podcasts: Televisië (over Nederlandse televisieprogramma’s), Skip Intro (over series) en Taxitalk (over Videoland-serie Mocro Maffia). Het podcastpensioen is nog niet definitief, want eens in de maand schuif ik aan in de POM-podcast om met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth de voorbije tv-maand door te nemen.

Kortom: voor ieder wat wils! Struin vooral rond op deze pagina, en als het je grote droom is om met mij in contact te komen, kun je altijd een mailtje sturen naar apmazereeuw [at] gmail.com.

BEDRIJF: MAZEREEUW MEDIA